LISTEN LIVE
aweerqw3
aweerqw3
Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Βραδιά Δίεση - «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»

ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

 

Ο ΔΙΕΣΗ 101,3 παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», σε μία παράσταση για τους ακροατές του, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο θέατρο Αθηνών (Βουκουρεστίου 10).

 

 

Το θρυλικό αριστούργημα του σύγχρονου θεάτρου ανεβαίνει φέτος το χειμώνα στο θέατρο Αθηνών.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Πουπουλένιου, του Θεού της Σφαγής και του Φάρου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιλέγει και σκηνοθετεί, το “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ”, ερμηνεύοντας με τη Μαρία Πρωτόπαππα, για πρώτη φορά μαζί, επί σκηνής, δύο από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του σύγχρονου δραματολογίου: τον Τζωρτζ και τη Μάρθα, με συμπρωταγωνιστές τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και την Ντάνη Γιαννακοπούλου.

Ένα σαλόνι ως πεδίο μάχης. Μία νύχτα που θα φτάσει ως το ξημέρωμα. Δυο ζευγάρια ξενυχτούν, πίνουν και παίζουν τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Αυτά που θα γκρεμίσουν κάθε ζωτικό ψεύδος και θα φέρουν, με το φως της αυγής, την αλήθεια στο φως.

Ο Τζωρτζ κι η Μάρθα είναι οι Παίκτες. Στήνουν όλα τα παιχνίδια αλληλοεξόντωσης, εμπλέκουν τον Νικ και τη Χάνι, το νεαρό ζευγάρι, στήνουν παγίδες, ξεσκίζουν και ξεσκίζονται. Και μόνον έτσι επιβιώνουν. Είναι παντρεμένοι πάνω από είκοσι χρόνια και η οικειότητά τους, όπως πάντα, γεννά περιφρόνηση. Εκείνος είναι ένας παραιτημένος καθηγητής ιστορίας σε Πανεπιστήμιο κι εκείνη κόρη του Πρύτανη. Μετά από μία δεξίωση του πατέρα της, η Μάρθα προσκαλεί το νεαρό ζευγάρι στο σπίτι τους. Στο ξημέρωμα, όταν το πάρτι τελειώσει, κανείς τους δεν είναι πια ο ίδιος. Κι ό,τι έχει γκρεμιστεί, πρέπει να χτιστεί ξανά, με θεμέλιο την αλήθεια. Και την αγάπη.

 

Πρωταγωνιστούν:

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Μαρία Πρωτόπαππα Προμηθέας Αλειφερόπουλος Ντάνη Γιαννακοπούλου

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα Μουσική: Μίνως Μάτσας Βοηθοί σκηνοθέτη: Στέλλα Ψαρουδάκη - Νίκος Μανουσάκης Επιμέλεια προγράμματος: Νίκος Μανουσάκης Φωτογραφίες: Ελίνα Γουνανλή Παραγωγή: Κάρολος Παυλάκης


 

ΔΙΕΣΗ 101,3 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ’ ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

«Βίρα τις άγκυρες» των Θανάση Παπαθ...

ΘΕΑΤΡΟ

Η Σταχτοπούτα επιστρέφει στο Christ...

ΘΕΑΤΡΟ

Moving Shadows – Χορός στη Σκιά “Ou...

ΘΕΑΤΡΟ
Παραστάσεις έως τις 28 Απριλίου!

ΠΛΑΤΟΝΟΦ | ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΘΕΑΤΡΟ