LISTEN LIVE
c78903795747b55e7e1fc7bc9ef13c2a
c78903795747b55e7e1fc7bc9ef13c2a
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου
ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΣΗ | ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ


 

ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

 

 

Ο ΔΙΕΣΗ 101,3 παρουσιάζει το έργο «ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ», του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε μία βραδιά για τους ακροατές του. Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο θέατρο Οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16).

 

Ο δικαστής Χέλλερ, ένας πρώην ναζί που κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και να αναλάβει ανώτατο κρατικό αξίωμα στη Γερμανία, μετά τον πόλεμο, ζει με τις δύο αδελφές του προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση του ζοφερού παρελθόντος….

Στο «Πριν την αποχώρηση» ο Μπέρνχαρντ δίνει πολιτικές διαστάσεις σ΄ ένα ψυχολογικό οικογενειακό δράμα. Το έργο είναι μία πολιτική σάτιρα που αποκαλύπτει την «αρρώστια» του δυτικού πολιτισμού με γκροτέσκα διάθεση. Πρόκειται για μία κωμωδία της γερμανικής ψυχής...

Η πρώτη του παρουσίαση, το 1979, ήταν ένας θρίαμβος.

Για δεύτερη φορά στη μακρά διαδρομή του, το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας και η Μπέττυ Αρβανίτη, παρουσιάζουν το έργο του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα που με το συνολικό του έργο σφράγισε τη γερμανόφωνη λογοτεχνία το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη πολύ επιτυχημένη και βραβευμένη παρουσίασή του στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, με 15.000 θεατές, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, το «Πριν την αποχώρηση» παρουσιάζεται σε μετάφραση Βασίλη Πουλαντζά και σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη, ο οποίος συνεργάζεται για έβδομη φορά με το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας και την Μπέττυ Αρβανίτη.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Βασίλης Πουλαντζάς Σκηνοθεσία : Nίκος Μαστοράκης Σκηνικά- Κοστούμια : Eλένη Μανωλοπούλου Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν:

Μπέττυ Αρβανίτη στο ρόλο της Βέρα Περικλής Μουστάκης στο ρόλο του Ρούντολφ Χέλλερ Σμαράγδα Σμυρναίου στο ρόλο της Κλάρα


 

ΔΙΕΣΗ 101,3 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ’ ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΑΤ...

ΘΕΑΤΡΟ
Του Λάνφορντ Γουίλσον Σκηνοθεσία Νάντια Κοντο...

Burn this

ΘΕΑΤΡΟ

Καρδιά του Σκύλου

ΘΕΑΤΡΟ
ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

Happy Ντεθ Day Μια «μεταφυσική» κωμ...

ΘΕΑΤΡΟ