LISTEN LIVE
ytryrt
ytryrt
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου
AVANT PREMIERE | «ΣΟΥΦΡΑΖΕΤΕΣ»

Ο ΔΙΕΣΗ 101,3, Η SEVEN και η ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ παρουσιάζουν σε avant premiere την ταινία «ΣΟΥΦΡΑΖΕΤΕΣ». Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στο ΣΙΝΕ ΑΒΑΝΑ, Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3, Χαλάνδρι.

 

Η υπόθεση μάς ταξιδεύει στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα, όπου γίνονται τα πρώτα βήματα του φεμινιστικού κινήματος, με τις εργαζόμενες γυναίκες να βλέπουν τις ειρηνικές τους διαμαρτυρίες

να μην φέρνουν καμία αλλαγή.

Τότε, η ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα γίνεται μονόδρομος στην προσπάθειά τους για ισοτιμία.

Αποφασισμένες, θα ρισκάρουν τα πάντα στη ζωή τους, ενώ θα περάσουν από φυλακίσεις και βία μέχρι απεργίες πείνας, προκειμένου να διεκδικήσουν την ισότητα των γυναικών στην ψήφο.

 

Οι Σουφραζέτες δεν προέρχονταν από αριστοκρατικές τάξεις, ήταν εργαζόμενες γυναίκες που συνειδητοποίησαν ότι η ειρηνική διαμαρτυρία δεν έφερνε αποτελέσματα.

Στραμμένες στη βία ως τη μόνη διέξοδο, ήταν έτοιμες να χάσουν τα πάντα στον αγώνα τους για ισότητα…τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τις ζωές τους.

 

Η Μοντ είναι μία από αυτές. Ο αγώνας της για αξιοπρέπεια μοιάζει με θρίλερ, αλλά είναι ταυτόχρονα συγκινητικός και θα εμπνεύσει πολλές γενιές γυναικών.

Σκηνοθεσία: Σάρα Γκάβρον.

Πρωταγωνιστούν: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και Μέριλ Στριπ.

Είναι η πρώτη ταινία που αφηγείται την ιστορία του κινήματος στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα και βασίζεται στην ιστορία της Εμιλι Πάνκχερστ, η οποία πρωτοστάτησε στους αγώνες. Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της Έμιλι, το βρετανικό κοινοβούλιο ψηφίζει νόμο βάσει του οποίου άπαντες άνω των 21 ετών είχαν πλέον δικαίωμα ψήφου.

Η ταινία θ’ αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 18 Φεβρουαρίου.


 

ΔΙΕΣΗ 101,3

ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ’ ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!!!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα
avant-premiere
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

AVANT PREMIERE Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ...

ΣΙΝΕΜΑ
avant-premiere
Τρίτη 5 Ιουλίου

AVANT PREMIERE ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑ...

ΣΙΝΕΜΑ
asxfdsadf
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

AVANT PREMIERE | Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΙΝΕΜΑ
d18c9855238d45a184480f6e948c3849
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

AVANT PREMIERE | ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ BELLE...

ΣΙΝΕΜΑ