LISTEN LIVE
unnamed
unnamed
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου
BUIKA - ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Η Buika, η Κόρη της Φωτιάς, μια μεγάλη ερμηνεύτρια που η φωνή της μοιάζει να περιέχει όλη τη Μουσική του Κόσμου,τηνΤρίτη 20 Σεπτεμβρίου για μια μοναδική συναυλία. Θα τη συνοδεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και οι τρεις δικοί της μουσικοί που αποτελούν το αγαπημένο της σχήμα (κιθάρα, μπάσο και καχόν), ενώ στη διεύθυνση θα απολαύσουμε τον διεθνούς φήμης μαέστρο Toni Cuenca, βραβευμένο από την Academy of Music and Festival, "Cuba Disco" για το συμφωνικό του έργο, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες από τον Paco de Lucia, Miguel Rios καιJorge Pardo μέχρι την Istanbul Opera Orchestra και τις Συμφωνικές Ορχήστρες της Σόφιας, και της Βαρκελώνης.

 


Η πρώτη εμφάνιση της Buika στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Αθηνών του 2008, άφησε μαγεμένους - έως και ερωτευμένους! - τους τυχερούς που τη χάρηκαν: όλοι είχαν να πουν για τη μοναδική ομορφιά, τη χαρισματική, μαγική της σκηνική παρουσία, την ασύγκριτη φωνή της. Έκτοτε η επιστροφή της ήταν κοινό θέμα συζήτησης μεταξύ των μουσικόφιλων. Να λοιπόν που η αναμονή παίρνει τέλος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: η Buika επανακάμπτει φορώντας τα καλά της, με την μεγαλύτερη, πλουσιότερη παραγωγή της, το συμφωνικό project που παρουσιάζει στις σημαντικότερες σκηνές, στις σπουδαιότερες μουσικές πρωτεύουσες της Γης, και που απαιτεί την παρουσία άνω των 60 μουσικών επί σκηνής.

Γεννημένη στην Πάλμα δε Μαγιόρκα από γονείς που κατάγονταν από την Ισημερινή Γουινέα, η Maria Conception Balboa Buika μοιάζει να γεννήθηκε για να συνδυάσει μέσα της όλες τις επιρροές, όλες τις τέχνες: τραγουδίστρια, συνθέτις, ποιήτρια και παραγωγός, περνά με απόλυτη φυσικότητα από το φλαμένκο στη τζαζ, από τη σόουλ στους ποικίλους ρυθμούς της Αφρικανικής ηπείρου, και συνεργάζεται με την ίδια απαράμιλλη άνεση με τον Chucho Valdez, τον Chick Corea, τηνAnoushka Shankar ή τον Pat Metheny. Ο πηγαίος αισθησιασμός της καθηλώνει το κοινό σε κάθε της εμφάνιση, οι δίσκοι της κερδίζουν υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, ο Πέδρο Αλμονδοβάρ τη χρίζει νέα μούσα του, η κριτική τη συγκρίνει με την Amy Winehouse, την Edith Piaf, τη Billie Holiday, τη Cesaria Evora! Το εγκυρότατο NPR την κατατάσσει στις 50 σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών, αποκαλώντας την «Η Φωνή της Ελευθερίας».

Η Buika, η Κ.Ο.Α. και το Gazarte σας προσκαλούν, λοιπόν, στις 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για να αφεθείτε στο χάδι μιας μοναδικά απαλής και πλούσιας φωνής, στη μαγεία μιας χαρισματικής σκηνικής παρουσίας, σε μια βραδιά για την οποία θα μιλούν όλοι για καιρό. «Θέλω την αιωνιότητα!» λέει η Buika – ελάτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας πως το εννοεί!

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα
fc298971-644a-bb5f-c7a8-bd960d73a3cf
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ FALIRO SUMMER THEATER

«JUKEBOX - ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕ...

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
rewrewr
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΣΟΣ"

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
a04f520c-0fa8-1681-1e87-eab5df675bff
ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ "...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
302500457-1526235721130827-3791675746120906033-n
20, 21 & 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ