Η ξεχωριστή έκθεση Van Gogh Alive, παρουσιάζεται για τους ακροατές του Δίεση 101,3, στο Μέγαρο Μουσικής. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, από τις 14:00 έως και τις 20:00.

 

 

Η απόλυτη βιωματική εμπειρία, η έκθεση που μάγεψε περισσότερους από 10.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζεται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής.

Μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου σε μία και μόνο φορά. Όχι με τον καθιερωμένο συνήθη τρόπο, αλλά με μία μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές, που αφηγείται ταυτόχρονα την ιστορία του δημιουργού τους, ενώ περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποία μεγαλούργησε.

3.000 πίνακες, σκίτσα, αλλά και κινούμενες εικόνες, προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4 παντού. Στους τοίχους, τις κολώνες, τις οροφές και το πάτωμα.

Τα διαχρονικά αριστουργήματα ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποκαλύπτουν την εποχή που εμπνεύστηκαν, το πώς ολοκληρώθηκαν, από πού προήλθαν τα ερεθμίσματα της κατασκευής τους. Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους, σ’ ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και καλλιτένισε στο Άμστερνταμ, την Προβηγκία και το Παρίσι.

Η έκθεση καταγράφει το χρόνο και το χώρο, με κύματα ήχων και μουσικών, φωτός και χρωμάτων που μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε τον εσωτερικό κόσμο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Αυτό το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό «πλανητάριο», μεταφέρει τους επισκέπτες στο σύμπαν του Ολλανδού ζωγράφου, αντικατοπτρίζοντας το όλον του. Τη δημιουργία, τις συναισθηματικές εναλλαγές, την ψυχική του κατάσταση, τη θυελλώδη ζωή του.

 

ΔΙΕΣΗ 101,3 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ  Τ’ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!