LISTEN LIVE
in-the-fade333
in-the-fade333
Τρίτη 20 Φεβρουαρίου
AVANT PREMIERE - ΜΑΖΙ ή ΤΙΠΟΤΑ

 

Ο ΔΙΕΣΗ 101,3 και η Rosebud.21 παρουσιάζουν σε avant premiere τη νέα ταινία του πολυβραβευμένου Φατίχ Ακίν «Μαζί ή τίποτα». Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στον κινηματογράφο Ατλαντίς (μετρό Δάφνη).

Συγκινητική, αιχμηρή και εξαιρετικά επίκαιρη: η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Φατίχ Ακίν «Μαζί ή τίποτα», που συζητήθηκε όσο λίγες στο Φεστιβάλ Καννών, έρχεται για να αφηγηθεί μία ιστορία απώλειας και εκδίκησης που θα καθηλώσει.

Από το πουθενά, η ζωή της Κάτια καταρρέει όταν ο κουρδικής καταγωγής σύζυγός της, Νούρι και ο μικρός τους γιος, Ρόκο, σκοτώνονται σε μία βομβιστική επίθεση. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών, η Κάτια καταφέρνει να αντέξει το σοκ και προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Όμως, η αναζήτηση των ενόχων και η διαλεύκανση των κινήτρων πίσω από τη δίχως νόημα τραγωδία περιπλέκει το πένθος της Κάτια και κρατά ανοιχτές τις πληγές της. Ο Ντανίλο, δικηγόρος και καλύτερος φίλος του Νούρι, εκπροσωπεί την Κάτια στη μετέπειτα δίκη ενάντια σε δύο υπόπτους: ένα νεαρό ζευγάρι που κινούνταν σε νεοναζί κύκλους. Η απόφαση του δικαστηρίου φέρνει την Κάτια στα άκρα, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική: απαιτεί δικαιοσύνη.

 

Εμπνευσμένος από μία σειρά δολοφονιών από νεοναζί με θύματα οκτώ Τούρκους, έναν Έλληνα και μια Γερμανίδα αστυνομικό, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικές δίκες στην ιστορία της Γερμανίας, ο Φατίχ Ακίν στήνει δεξιοτεχνικά ένα δραματικό θρίλερ που σόκαρε το κοινό του Φεστιβάλ Καννών με το αμφιλεγόμενο, αλλά και φοβερά επίκαιρο θέμα του. Άξια σύμμαχός του, η Νταϊάν Κρούγκερ στον πρώτο της γερμανόφωνο ρόλο, η οποία δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της.

 

 

Η ταινία απέσαπε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αλλά και το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών.

 

Σκηνοθεσία- Σενάριο: Φατίχ Ακίν

Ηθοποιοί: Νταϊάν Κρούγκερ, Ντένις Μοσκίτο, Γιοχάνες Κρις, Σάμια Σανκρίν, Νούμαν Ακάρ

 

Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

 

ΔΙΕΣΗ 101,3

ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Τ’ ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα
avant-premiere
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

AVANT PREMIERE Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ...

ΣΙΝΕΜΑ
avant-premiere
Τρίτη 5 Ιουλίου

AVANT PREMIERE ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑ...

ΣΙΝΕΜΑ
asxfdsadf
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

AVANT PREMIERE | Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΙΝΕΜΑ
d18c9855238d45a184480f6e948c3849
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

AVANT PREMIERE | ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ BELLE...

ΣΙΝΕΜΑ