LISTEN LIVE
urban-1
urban-1
3 – 6 Ιουλίου 2019
URBAN ATHENS FESTIVAL

Κάτω από τα τσιμέντα υπάρχει ο ήχος της πολης

 

 

 

Τετάρτη 3 Ιουλίου

Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES, ACTIVE MEMBER
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ +more acts T.B.A.

Ο Γιάννης Αγγελάκας δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος, όπως ακριβώς και η μπάντα του, οι 100°C θα είναι εκεί για να μετατρέψουν τη βραδιά σε μια ηχητική έκρηξη γεμάτη συναισθηματική ένταση, αμεσότητα, νεύρο και ρυθμό.

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Μovies θα παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο, δυναμικό συναυλιακό πρόγραμμα αποδεικνύοντας πως ποτέ δε σταματούν να πειραματίζονται και να μας δίνουν κάτι το διαφορετικό στις εμφανίσεις τους.

Οι Active Member βρίσκονται στην ενεργό δράση 27 χρόνια. Είτε με την δύναμη του ονόματός τους, ως ενεργά μέλη, είτε με διάφορα μουσικά και άλλα project, o B.D.Foxmoor – ιθύνων νους – και η Sadahzinia έχουν βρει έναν δικό τους τρόπο να ερμηνεύουν το γίγνεσθαι, το πως μεταβάλλονται τα πράγματα και οι καταστάσεις σε ένα κόσμο παλλόμενο ή και βουβό. Δεκάδες album, περισσότερα από 1500 τραγούδια, ζωή μετρημένη με ρίμες και λέξεις...

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας έρχεται και φέρνει τον μαΐστρο στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ! Ξεκίνησε το 2003 παίζοντας σε μπουάτ του κέντρου των Αθηνών, φτάνοντας στο σήμερα με sold out συναυλίες.

Επτά δισκογραφικές δουλειές και αμέτρητες εμφανίσεις μετά, το πειραματικό και αυτοσχεδιαστικό στοιχείο είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει έντονα. Η βραδιά που μας επιφυλάσσει θα είναι σίγουρα μια που θα θυμόμαστε για καιρό!

 

Πέμπτη 4 Ιουλίου

ΤΖΑΜΑΛ, SOCIAL WASTE
JOKER/TWO-FACE, HATEMOST X DWMNDV, NEROM, CYPHER POOL, REGULAR

Το ξέρει η πλατεία!
Ο Τζαμάλ ανήκει στη γενιά των hip hop καλλιτεχνών με τον αυθεντικά κοφτερό στίχο, που ξέρει να περνάει μηνύματα με το δικό του, προσωπικό τρόπο. Ένα ζευγάρι κρεμασμένα αθλητικά παπούτσια, νοσταλγία, αλητεία, οικειότητα... και ένα σύνθημα που ηχεί δυνατά από εκατοντάδες ενωμένες φωνές: ΤΑΦ ΖΗΤΑ ΜΙ ΛΑΜΔΑ!

Tο 1999, μια παρέα πιτσιρικάδες εμφανίστηκαν σε μια χοροεσπερίδα του συνοικιακού σχολείου τους στο Ηράκλειο και άρχισαν να ραπάρουν εκπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους με το ρυθμό, τον ήχο και τον κοινωνικοπολιτικό τους στίχο. Η παρέα μεγάλωνε και μίκραινε, χανόνταν και βρισκόταν και από τότε έχουν περάσει 20 χρόνια κι ακόμα ραπάρουν.
Oι Social Waste, μετά το sold out τους στο Piraeus 117 Academy, έρχονται για να μας κάνουν μια μεγάλη παρέα με μία φωνή.

Η ραχοκοκαλιά των Bong Da City, του συγκροτήματος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην νεολάια των 00's, έχει καταφέρει να περάσει τον δικό του μοναδικό ήχο στο ραπ, μεγαλώνοντας το fan base του από δίσκο σε δίσκο. Οι Joker/Two-Face έχουν έχουν το μεγαλύτερο αριθμό ζωντανών συναυλιών για το 2019 στην Ελλάδα κάνοντας απανωτά sold out live σε Ελλάδα και Κύπρο.


 

O Hatemost, βασικό μέλος των Βήτα Πείς απο το 2002, ενός από τα hip hop συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση στην Ελλάδα, έχει καταφέρει με το μοναδικό του στυλ, το σκληρό και ρεαλιστικό στίχο του, ο οποίος επηρεάζεται από τη ζωή του δρόμου (street life) να καθιερωθεί ως ένας απο τους χαρακτηριστικότερους MCs της εγχώριας ραπ σκηνής αλλα και να αναπτύξει λόγω της ιδιαιτερότητας φανατικούς φίλους, που τον υποστηρίζουν σε κάθε εμφάνιση του.

Μαζί τους, η νέα γενιά του Ελληνικού ραπ,
Nerom, Cypher Pool και Regular
αναλαμβάνει την προθέρμανση μας!

 

Παρασκευή 5 Ιουλίου

 

ΒΕΒΗΛΟΣ, NAXATRAS
ZORO&BUZZ, HALF GRAMME OF SOMA, FER DE LANCE, TWINSANITY, TINY JACKAL, MUDDY VIBEZ

 

Ο Βέβηλος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και εμβληματικούς Έλληνες MC’s. Έγινε γνωστός με τους Βαβυλώνα τη δεκαετία του ’90, ενώ ηγήθηκε και στους Ομερτά, ένα σχήμα το οποίο δημιουργήθηκε απο τον ίδιο το 2001 μέσα στη φυλακή. Είναι απο αυτούς που ξέρουν τι χρωστάνε στους συνοδοιπόρους τους σε αυτό του το ταξίδι και προσπαθεί να το ανταποδίδει με ιδιαίτερες νύχτες, σαν και αυτή που θα ζήσουμε μαζί του στο Urban Athens Festival!

 

Οι Naxatras είναι μια hard psychedelic rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη.

Το Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο με την ονομασία "ΙΙΙ", και πραγματοποίησαν την τέταρτη ευρωπαϊκή τους περιοδεία.

Αποτελούν μια ανερχόμενη δύναμη στον εγχώριο ήχο και το αποδεικνύουν με τις απίστευτα δεμένες εμφανίσεις τους, που σε συνδυασμό με τα ψυχεδελικά video shows τους προσελκύουν όλο και περισσότερο αριθμό θεατών/ακροατών.

 

Οι Zoro & Buzz ξεκίνησαν το συγκρότημα το 2013, αλλά συνυπήρχαν πρώτα φιλικά. Τους ενώνουν οι κοινοί προβληματισμοί που μοιράζονται στην καθημερινότητα τους και αυτήν έχουν σκοπό να εκφράσουν, οπότε αναπόφευκτα θα τους ακούσεις και θυμωμένους.

Οι Half Gramme of Soma είναι μια 5-μελής μπάντα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2011, στην Αθήνα. Συνδυάζοντας heavy rock ήχους με μια μεγάλη ποικιλία από άλλες επιρροές, εισήλθαν στην Ελληνική μουσική σκηνή με τις δυνατές τους εμφανίσεις. Στις αρχές του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο διαδέχθηκε στα τέλη του 2014 το Ep “Marche au Noir”. Από την αρχή του 2015 μέχρι σήμερα αποτελούνται από καινούργια μέλη από την ευρύτερη “Καπνιστική Κοινότητα” που εδρεύει στον 13ο όροφο διάσημης πολυκατοικίας στον Πειραιά. Τον Μάιο του 2017, το δεύτερο άλμπουμ και πρώτο με την καινούργια σύνθεση, Groove is Black προσγειώθηκε για να ταρακουνήσει τον βραχώδη πλανήτη μας με μερικές απόκοσμες μελωδίες. Τον Νοέμβριο του 2018 ολοκληρώθηκε η πρώτη Ευρωπαϊκή και Βαλκανική περιοδεία στα πλάι των Naxatras.


Οι Fer De Lance απαρτίζονται από δυο άτομα, τον Δημήτρη και τον Άλεξ.
Πρόσφατα έγιναν μέλη της Bashment Records και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Εσοπλισμός". Στέκονται κόντρα στη νέα μόδα του τραπ ήχου, στηρίζοντας το αυθεντικό hip hop. Βαθιά, Αληθινά Συναισθήματα. Εσοπλισμός και Αλληλεγγύη.

Οι Twinsanity είναι insane για τη rap! Το hip-hop group Twinsanity -όπως προκύπτει κι απ' το όνομά του- αποτελείται από δίδυμα αδέρφια: τον Γιάννη και τον Ray, που κατάγονται κατά το ήμισυ από την Αγγλία. Αν και ζουν στην Ελλάδα, ο στίχος τους είναι αγγλικός αφού τους «βολεύει», μιας και εκφράζονται πιο ελεύθερα στα αγγλικά.

 

O Tiny Jackal είναι γνωστός στην hip hop κοινότητα ως ιδρυτικό μέλος σε συγκροτήματα θρύλους του χώρου, όπως οι Fullface, οι Ε13 και οι Ντοπαζ.

Έχοντας μόλις κυκλοφορήσει τον πιο προσωπικό, βαθύ και εσωτερικό του δίσκο με τίτλο “ATMOΣΦΑΙΡΑ” στο project «No Hard Feelings» με τον συνεργάτη του, ραπερ και παραγωγό Θανάσιμο, μένει πιστός στον ήχο του και μας δείχνει με τον τρόπο του τη διαδρομή προς το φως.

Ο Jk 1 (Phase 3), o Οδυσσέας (Razastarr) και ο Dj Wheel M (Phase 3) ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας παρουσιάζουν τους Muddy Vibez! Έρχονται με φρέσκια προσέγγιση στον ήχο και τις δομές της μουσικής τους, χωρίς γραφικότητες και περιττές φανφάρες περί της “γαματοσύνης” των 90’s.


 


Σάββατο 6 Ιουλίου
 

SEPTIC FLESH, NIGHTSTALKER
POEM, ACID DEATH, FORAY BETWEEN OCEAN, ENEMY OF REALITY, AUTOMATON

 

Το Urban Athens Festival θα προσθέσει αδρεναλίνη στους ήδη έντονους ρυθμούς της πόλης με την πιο “σκληρή” του ηχητικά του ημέρα!


Oι Septic Flesh δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις.
Oύσα μία από τις κυριότερες metal μπάντες
σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεχίζουν εδώ και πάνω από 25 χρόνια, το καλλιτεχνικό τους όραμα. Μέσα από τις προσπάθειες τους, μετατράπηκαν σε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του ακραίου ήχου παγκοσμίως.

Βeware!O βρυχηθμός του τέρατος θα σας στοιχείωσει ακόμη μια φορά!!!


Οι Nightstalker είναι αναμφίβολα το συγκρότημα που ανέθρεψε στην Ελλάδα έναν ολόκληρο ήχο, το heavy rock. Οι dead rock commandos είναι μία από τις διαχρονικές αξίες της ελληνικής σκηνής, ανεξαρτήτως ήχου και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα live τους έχουν μεγαλώσει δύο και τρεις γενιές οπαδών που συμμετέχουν με τεράστια όρεξη στη διονυσιακή διάθεση του συγκροτήματος.

 

Οι POEM είναι μια μπάντα από την Αθήνα και η ιστορία τους κρατάει από το 2006 μέχρι σήμερα. Έχουν μοιραστεί την σκηνή με σημαντικά ονόματα όπως είναι ο Ozzy Ozbourne, Pain of Salvation, Paradise Lost, Cilice, Burst, Mekong Delta και έχουν καταφέρει με την δουλειά τους να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου για την μουσική τους.

 

Οι Acid Death είναι μία από τις παλιότερες ελληνικές μπάντες, όντας ενεργοί από το 1989. Ξεκίνησαν παίζοντας κλασικό thrash metal και για πολλούς ήταν οι μοναδικοί αντιπρόσωποι του progressive death metal μέχρι τη διάλυσή τους το 2001. Από το 2011 η μπάντα είναι και πάλι δραστήρια. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει ένα EP, ένα split LP και τέσσερα full-length albums, ενώ παράλληλα έχουν κάνει αναρίθμητες live εμφανίσεις και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι: Kreator, The Haunted, Impaled Nazarene, Children Of Bodom, Rotting Christ, Coroner, Pestilence.

 

Οι Foray Between Ocean, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο του ντεμπούτου τους “Depression Neverending” και αφού έλαβαν τις καλύτερες κριτικές από Ελλάδα και εξωτερικό είνα πάλι εδώ και βαδίζουν σε νέα, σκοτεινά μονοπάτια. Έχοντας στα σκαριά το νέο τους δίσκο “As Serenity Drowned”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Πορτογαλική “MIASMARECORDS”, έρχονται για να μας ταρακουνήσουν!!

 

Έχοντας τα τελευταία χρόνια διαγράψει μία διόλου ευκαταφρόνητη πορεία,
και έχοντας ήδη στις αποσκευές τους δύο full length albums, με το τελευταίο “Arakhne” να ξεχωρίζει χάρη στην μουσική και ηχητική του ποιότητα, και το γλαφυρό αφηγηματικό του ύφος  οι symphonic metallers Enemy of Reality, χαρακτηρίζονται από μία ιδιαίτερη συνέπεια και αφοσίωση απέναντι στο κοινό αλλά και το περιεχομένο των πάντα ποιοτικών δισκογραφικών πονημάτων τους.

Οι Automaton είναι μια psychedelic doom/post metal μπάντα από την Αθήνα. Το Νοέμβριο του 2018 κυκλοφορούν το 2ο τους album, “Τάλως”, ένα σκοτεινό κινηματογραφικό concept album στο οποίο ο μυθικός μεταλλικος γίγαντας ξυπνά αφηνιασμένος στη σύγχρονη εποχή και σπέρνει την καταστροφή στο πέρασμα του. Ο Ψαραντώνης προσφέρει τη φωνή και τη λύρα του στο άλμπουμ και ως σύγχρονος Δίας αφυπνίζει τον Τάλω. Οι Automaton, έχοντας συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα, ετοιμάζονται πλέον για το εξωτερικό. Οι συναυλίες τους χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα έντονες, ατμοσφαιρικές και σκοτεινές.


 



www.urbanathensfestival.gr

Τιμές Εισιτηρίων ανά ημέρα
Προπώληση: 15€

Online hunteragency.gr & viva.gr : 16,50€

Σημεία Προπώλησης

Hunter Agency

Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς, 210 3608366)

Τρίτη - Παρασκευή 10:30 - 14:30 & 17:00 - 21:00

Σάββατο 10:30 - 16:30

 

hunteragency.gr & viva.gr

 

URBAN ATHENS FESTIVAL
Κάθε πόλη έχει το δικό της soundtrack,
το Urban είναι το soundtrack της δικής σου!

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα
fc298971-644a-bb5f-c7a8-bd960d73a3cf
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ FALIRO SUMMER THEATER

«JUKEBOX - ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕ...

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
rewrewr
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΣΟΣ"

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
a04f520c-0fa8-1681-1e87-eab5df675bff
ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ "...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100°C

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
302500457-1526235721130827-3791675746120906033-n
20, 21 & 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ