ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

 

Ο ΔΙΕΣΗ 101,3 παρουσιάζει το έργο του Σοφοκλή «ΑΙΑΣ», σε μία παράσταση αποκλειστικά για τους ακροατές του, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στο θέατρο Βεάκη (Στουρνάρα 32).

Ο Γιώργος Νανούρης, στην πρώτη του επαφή με το αρχαίο δράμα, σκηνοθετεί τον, βραβευμένο με βραβείο Χορν, Μιχάλη Σαράντη και τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του Αίαντα, με τον ηθοποιό να ερμηνεύει και τους εννέα ρόλους και τον ζωγράφο να συνομιλεί μαζί του, δημιουργώντας ζωντανά εικόνες και μνήμες του έργου, ενώ οι θεατές βρίσκονται μαζί τους επάνω στη σκηνή του θεάτρου.

Ο ΑΙΑΣ, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατό του. Όταν αυτά, με δολοπλοκία, καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος A. Παναγιωτόπουλος.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης Μετάφραση: Νίκος A. Παναγιωτόπουλος Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης Ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Ρουμελιώτης, Τίτος Λίτινας Σκηνική επιμέλεια- Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης

 

ΔΙΕΣΗ 101,3 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ’ ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!