ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ !

 


 

Ο ΔΙΕΣΗ 101,3 παρουσιάζει το έργο «Top Girls», σε μία βραδιά για τους ακροατές του. Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59).

 

Το διάσημο θεατρικό έργο TOP GIRLS, της Caryl Churchill, ανεβαίνει στο θέατρο ΠΟΡΤΑ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με επτά απ’ τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της γενιάς τους: Μαρία Καβογιάννη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βίκυ Βολιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ειρήνη Μακρή και Άλκηστις Πολυχρόνη.

Κεντρική ηρωίδα η Marlene, μια φιλόδοξη γυναίκα καριέρας, υπεύθυνη ενός γραφείου ευρέσεως εργασίας για γυναίκες. Μία «σιδηρά κυρία» που ανέρχεται θυσιάζοντας συνεργάτες, καθώς και τη δική της ευαίσθητη, ανθρώπινη πλευρά στον βωμό της επιτυχίας.

Το έργο ξεκινά με ιστορικούς και διάσημους μυθοπλαστικούς γυναικείους χαρακτήρες που καταθέτουν, με ευφάνταστο τρόπο, τις ιστορικά διαφορετικές πτυχές του ζητήματος της κοινωνικής θέσης των γυναικών. Στη συνέχεια, η δράση μεταφέρεται στον χρόνο συγγραφής του έργου, όπου με μια σειρά από συναρπαστικές συγκρούσεις ανάμεσα σε σύγχρονες γυναίκες και σημαντικές ανατροπές, η συγγραφέας αναπτύσσει τις θέσεις και τους προβληματισμούς της.

Έργο πρωτότυπο ως προς τη δομή του, με εξαιρετικά λεπτό χειρισμό στο χιούμορ του, την ποιητικότητα, την ιστορικότητα αλλά και την κριτική του στάση απέναντι στην κοινωνική θέση της γυναίκας.

 

Το TOP GIRLS εξετάζει τι σημαίνει χειραφέτηση, τι σημαίνει δικαίωμα και ταυτόχρονα ποιο είναι το τίμημα που οφείλει να πληρωθεί για να αναληφθούν οι νέοι ρόλοι σε κοινωνικό, προσωπικό και πολιτικό επίπεδο.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη: Ρωμανός Μαρούδης Γραφιστική επιμέλεια: Μάριος Γαμπιεράκης - Χρυσούλα Κοροβέση [mavra gidia] Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Καβαλλάρη Φωτογραφίες-Video: Πάτροκλος Σκαφίδας

Μια παραγωγή της Stefi Productions - Γιάννης Μ. Κώστας σε συμπαραγωγή με το θέατρο ΠΟΡΤΑ

 

Παίζουν:

Μαρία Καβογιάννη Αλεξάνδρα Αϊδίνη Βίκυ Βολιώτη Αλεξία Καλτσίκη Ευδοκία Ρουμελιώτη Ειρήνη Μακρή Άλκηστις Πολυχρόνη


 

ΔΙΕΣΗ 101,3 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ’ ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!