LISTEN LIVE
thumbnail-banners-graham-1021x576
thumbnail-banners-graham-1021x576
Παρασκευή 15, Σάββατο 16, Κυριακή 17 Απριλίου | 20:00 Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Μartha Graham Dance Company

Τη μουσική υπογράφει ο Jason Moran, τα κοστούμια η Karen Young και τους φωτισμούς η Yi-Chung Chen. Συνεργάτιδα χορογράφος, η Jenn Freeman.

 

Martha Graham Dance Company και Εκπαιδευτικά Προγράμματα

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

«Η επανάσταση της Μάρθας Γκράχαμ»

Η Janet Eilber, καλλιτεχνική διευθύντρια της Martha Graham Dance Company, παρουσιάζει την τεχνική της Μάρθας Γκράχαμ και συνομιλεί με τον Δάφνι Κόκκινο, χορευτή και διευθυντή δοκιμών του Χοροθεάτρου «Πίνα Μπάους» του Βούπερταλ καθώς και διευθυντή της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

ΠΕ 14/04 | 18:00-19:00 | ΑΙΘΟΥΣΑ ΒANQUET

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ, 30΄ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Έναρξη διάθεσης δελτίων: 07/04

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ

Εργαστήριο χορού

Eισαγωγή στην τεχνική και την κινησιολογική γλώσσα που εφηύρε η Μάρθα Γκράχαμ. To εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις καινοτομίες της Μάρθας Γκράχαμ, και ειδικότερα τις έννοιες της σύσφιξης (contraction) και της χαλάρωσης (release), που αποτελούν τη βάση του κινησιολογικού της λεξιλογίου. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν «φράσεις» και κινήσεις από χορογραφίες της Ομάδας, πολλές από τις οποίες περιλαμβάνονται στα έργα Acts of Light [Φωτεινές χειρονομίες] και Canticle for Innocent Comedians [Ψαλμός για αθώους κωμωδούς] που παρουσιάζονται στο Μέγαρο στις 15, 16 και 17 Απριλίου. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην τεχνική Γκράχαμ.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Denise Vale: επικεφαλής καλλιτεχνική συνεργάτης και διευθύντρια δοκιμών της Martha Graham Dance Company

KY 17/04 | 11:00-12:30 | ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 12.00 €

 

Τιμές εισιτηρίων

10 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 € ● 24 € ● 30 € ● 38 € ● 46 € ● 55 €

Διάρκεια

105 λεπτά περίπου (με διάλειμμα)

 

ΠΑΚΕΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ TΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Από 3 εκδηλώσεις και πάνω: - 25%

 

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.megaron.gr/metra-prolipsis-kata-tou-covid-19-sto-megaro-mousikis-athinon/

 

 

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr

 

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://marthagraham.org/

 

 

Martha Graham Dance Company. Οι χορευτές της έχουν χαρακτηριστεί από τον αμερικανικό Τύπο «αγγελικοί αθλητές» (The Wall Street Journal). H διεθνής κριτική έχει υποδεχτεί με ενθουσιώδη σχόλια τις παραστάσεις της: «Ο μοντέρνος χορός στα καλύτερά του» (Broadway World). Η ιστορική Ομάδα της αμερικανίδας χορογράφου που καθόρισε με το έργο και το όραμά της την εξέλιξη της χορευτικής τέχνης στον 20ό αιώνα, εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μόνο για τρεις βραδιές, την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου (8:00 μ.μ.), οι οποίες σηματοδοτούν το τέλος του Φεστιβάλ της Άνοιξης, μιας ξεχωριστής εαρινής γιορτής των τεχνών που φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε θεσμό της πολιτιστικής μας ζωής.

 

Η Martha Graham Dance Company, η οποία έχει πίσω της σχεδόν 100 χρόνια δημιουργικής καλλιτεχνικής πορείας (ιδρύθηκε στα 1926) με αμέτρητες παραστάσεις σε περισσότερες από 50 χώρες συναρπάζοντας εκατομμύρια θεατές, θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα τη νέα παραγωγή Canticle for Innocent Comedians [Ψαλμός για αθώους κωμωδούς] και τη χορογραφία Acts of Light [Φωτεινές χειρονομίες].

 

Πριν την έναρξη της παράστασης έχει προγραμματιστεί εισαγωγική ομιλία της Janet Eilber, καλλιτεχνικής διευθύντριας της Martha Graham Dance Company.

 

Οι τρεις παραστάσεις της Oμάδας εντάσσονται στον κύκλο Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

 

Δύο χορευτικά πολύπτυχα

Ο τίτλος Φωτεινές χειρονομίες (Acts of Light, 1981) του πρώτου έργου της βραδιάς, σε χορογραφία της Martha Graham, είναι εμπνευσμένος από έναν στίχο της αμερικανίδας ποιήτριας Emily Dickinson: «Σ’ ευχαριστώ για τις φωτεινές χειρονομίες σου, που ομόρφυναν ένα καλοκαίρι, ξεθυμασμένο πια». Το έργο είναι ένα τρίπτυχο που αποτελείται από τις επιμέρους χορογραφίες Κουβέντες εραστών, Θρήνος και Τελετουργικό για τον ήλιο. Βασίζεται σε μουσική του Carl Nielsen. Τα κοστούμια είναι των Halston και Graham, και οι φωτισμοί της Beverly Emmons. Οι Φωτεινές χειρονομίες ανέβηκαν για πρώτη φορά στις 26 Φεβρουαρίου 1981 στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Τζ. Φ. Κέννεντυ της Ουάσινγκτον.

 

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα η χορογραφία Ψαλμός για αθώους κωμωδούς (Canticle For Innocent Comedians), «ένας χορός χαράς, για τον κόσμο έτσι ακριβώς όπως είναι», όπως είχε πει η ίδια η Martha Graham. Αυτή η νέα παραγωγή της Ομάδας βασίζεται σε ιδέα της Janet Eilber, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Συνόλου από το 2005, είναι εμπνευσμένη από ομότιτλο έργο της Graham (1952) και περιλαμβάνει τα μέρη: Εναρκτήριος χορός και Ιντερλούδια, Ήλιος, Γη, Αέρας, Νερό, Φωτιά, Σελήνη, Αστέρια, Θάνατος/Αναγέννηση και Τελευταίος χορός. Ο Ψαλμός για αθώους κωμωδούς έκανε πρεμιέρα φέτος στις 19 Μαρτίου στο Κέντρο Σοράγια του Πανεπιστημίου Νόρθριτζ της Καλιφόρνιας, με επικεφαλής χορογράφο τη Sonya Tayeh και χορογράφους των επιμέρους ενοτήτων (βινιέτες) τους Alleyne Dance, Sir Robert Cohan, Jenn Freeman, Martha Graham, Juliano Nunes, Micaela Taylor και Yin Yue.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2023 | ΠΕΔΙΟΝ ...

Ο ΔΙΕΣΗ 101.3 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
2441
Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά ανοιχτά: Δευτέρα ...

Θεοί του Ολύμπου

Ο ΔΙΕΣΗ 101.3 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
281434441-8404775996214897-865168625523364210-nsm
26, 27, 28 Αυγούστου 2022 Θέρος στην παριανή ...

Διαδρομές στη Μάρπησσα

Ο ΔΙΕΣΗ 101.3 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
1920x1080-mousiki-texnopoli
Σεπτέμβριος 2022 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίω

Μουσική Τεχνόπολη

Ο ΔΙΕΣΗ 101.3 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ