LISTEN LIVE
srsrer
srsrer
Ωδείο Ηρώδου Αττικού 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΘΝΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ INVOCACIÓN / ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Η αποθέωση του ισπανικού χορού στο Ηρώδειο!

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Rubén Olmo, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, την παράσταση INVOCACION / ΕΠΙΚΛΗΣΗ κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Για δύο βραδιές, η καρδιά της Ισπανικής κουλτούρας και του Ανδαλουσιανού ταπεραμέντου θα χτυπά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Από το παθιασμένο φλαμένκο και το παραδοσιακό μπολερό ως τον γοητευτικό σύγχρονο χορό και το κλασικό μπαλέτο, το Invocacion παρουσιάζει όλα τα είδη και τις τάσεις του ισπανικού χορού, σε μια μεγάλη γιορτή συναισθημάτων και δημιουργικών αντιθέσεων, με απρόσμενες εναλλαγές χορογραφιών, εντυπωσιακά κοστούμια και πρωτότυπη ζωντανή μουσική.

Ένα ταξίδι στα ωραιότερα τοπία της Ιβηρικής Χερσονήσου, για τους φίλους του χορού και της ισπανικής κουλτούρας, με όχημα τη μουσική και τον χορό και οδηγούς τους 60 κορυφαίους χορευτές και τους 15 δεξιοτέχνες μουσικούς που θα βρεθούν πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου.

INVOCACION

Η απόλυτη εμπειρία χορού!

Ένα εντυπωσιακό θέαμα – επίκληση στην ίδια τη ζωή! ΄

Ένα δίωρο ταξίδι στην αυθεντική ατμόσφαιρα τη Ανδαλουσίας!

Το Invocacion -η πρώτη παραγωγή του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Rubén Olmo- έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020 στο Villamarta Theatre – Jerez και στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της παράστασης.

Μέσα από τέσσερις νέες χορογραφίες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την απόλυτη εμπειρία χορού μέσα από ένα συνδυασμό της αυθεντικής γοητείας του Flamenco με την αυστηρή δεξιοτεχνία του μπαλέτου.

INVOCACION BOLERA

Χορογραφία: Rubén Olmo

Μουσική: Manuel Busto

Σχεδιασμός /προσαρμογή κοστουμιών: Pedro Moreno / Pedro Soler

Πρόσφατη χορογραφία βασισμένη σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και πολύπλοκα είδη του ισπανικού χορού με χρήση καστανιετών, που εμφανίστηκε τον 18ο αιώνα και συνδυάζει μοναδικά τους λαϊκούς χορούς της Ανδαλουσίας με τον πιο «ακαδημαϊκό» χορό. Ένας φόρος τιμής στους μεγάλους δασκάλους της Escuela Bolera, που καθόρισαν το είδος Ángel Pericet, Mariemma, Antonio el Bailarín κ.ά..

JAULENA

Χορογραφία: Rubén Olmo

Επηρεασμένος από ένα χωριό της Γρανάδα που συνυπάρχουν ο χριστιανικός, ο εβραϊκός και ο αραβικός πολιτισμός, ο Ruben Olmo, δημιουργεί μια γέφυρα ανάμεσα στα διαφορετικά στυλ χορού και οδηγεί το granaína και το zapateado στο επίκεντρο

ETERNA IBERIA

Χορογραφία: Antonio Najarro

Μουσική: Moreno Buendía

Κοστούμια: Yaiza Pinillos

Εμπνευσμένος από τη μουσική που έγραψε το 1963 ο Moreno Buendía για το Eterna Castilla, ο χορογράφος Antonio Najarro παρουσιάζει την προσωπική του οπτική για τον ισπανικό χορό, μέσα από ομαδικές χορογραφίες, σόλο και pas de deux, που συνδυάζουν τη χρήση καστανιέτας, ισπανικής κάπας και καπέλου Cordovan. Μια σύγχρονη ματιά στις ρίζες, την ουσία και τον πλούτο της χώρας που είναι γεμάτη μελωδικές και ρυθμικές αποχρώσεις και απαράμιλλη δύναμη.

DE LO FLAMENCO - Αφιέρωμα στον Mario Maya.

Χορογραφία: Mario Maya, Milagros Menjíbar, Rafaela Carrasco, A. Rueda, Manolo Marín, Isabel Bayón

Με αυτή τη σουίτα φλαμένκο, βασισμένη στο πρωτοπόρο και απολύτως προσωπικό στυλ του Mario Maya (1937-2008), το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας εντάσσει για πρώτη φορά στο ρεπερτόριό του ένα δικό του έργο, αφιερώνοντας μέρος της παράστασης στον κορυφαίο χορευτή και χορογράφο, ο οποίος, παρότι υπήρξε εκ των δημιουργών του Ανδαλουσιανού Θεάτρου Φλαμένκο με το δικό του μοναδικό στυλ, δεν είχε συμπεριληφθεί μέχρι τώρα στο ρεπερτόριο του Ballet Nacional de España.

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας.

INVOCACION

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Κυριακή 18 & Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρα έναρξής: 21:30 Πληροφορίες: www.artinfo.gr & τ. 2109213310

Παραγωγή: Performing Arts and Entertainment Ltd

Διεύθυνση παραγωγής: Τάκης Γεώργας, Γιώργος Γεώργας

Εκτέλεση παραγωγής: Στέλιος Κωνσταντινίδης

Τιμές εισιτηρίων :

VIP 120 €

A ΖΩΝΗ 100 €

Β ΖΩΝΗ 80 €

Γ ΖΩΝΗ 60 €

Δ ΖΩΝΗ 55 €

Ε ΖΩΝΗ 45€ / Φοιτητικό – Ανέργων 35 €

ΣΤ ΖΩΝΗ 30 € / Φοιτητικό – Ανέργων 25 €

ΑΜΕΑ 15€

Προπώληση: viva.gr, artinfo.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ 2023 | ΠΕΔΙΟΝ ...

Ο ΔΙΕΣΗ 101.3 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
2441
Ώρες Λειτουργίας Καθημερινά ανοιχτά: Δευτέρα ...

Θεοί του Ολύμπου

Ο ΔΙΕΣΗ 101.3 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
281434441-8404775996214897-865168625523364210-nsm
26, 27, 28 Αυγούστου 2022 Θέρος στην παριανή ...

Διαδρομές στη Μάρπησσα

Ο ΔΙΕΣΗ 101.3 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
1920x1080-mousiki-texnopoli
Σεπτέμβριος 2022 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίω

Μουσική Τεχνόπολη

Ο ΔΙΕΣΗ 101.3 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ