LISTEN LIVE
ead2ea54abf2cfa87cf47e99193b216e
ead2ea54abf2cfa87cf47e99193b216e
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου
ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΣΗ | ΜΑΡΙΚΑ

 

Ο Δίεση 101,3 παρουσιάζει το έργο «Μαρίκα», σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μία Βραδιά για τους ακροατές, στην πρεμιέρα των παραστάσεων την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στις 21.00, στο θέατρο Χώρα!

Η «ΜΑΡΙΚΑ» είναι μια παράσταση εμπνευσμένη από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη, μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα της στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Όχι μόνο ως μια σπάνια καλλιτέχνιδα αλλά και ως μια πανίσχυρη προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στο πολιτικό, πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής της. Μια εποχής μακρινής, αλλά με πολλές συγγένειες με την σύγχρονη που ζούμε σήμερα.

Η Μαρίκα Κοτοπούλη, υπόδειγμα επιβίωσης, ενώ γεννήθηκε μέσα σε μεγάλη φτώχεια, κατάφερε να αποκτήσει μοναδική δόξα και χρήμα. Η ζωή της χαρακτηρίστηκε από ακραία πάθη, τρελούς έρωτες και θανάτους, που σημάδεψαν την εθνική μας ταυτότητα. Λατρεύτηκε σαν βασίλισσα και κυνηγήθηκε σαν χαμίνι του δρόμου. Πέρασε μέσα από τρεις πολέμους και στάθηκε όρθια, γιατί πάνω από το ταλέντο της θεατρικής της τέχνης, διέθετε το μοναδικό ταλέντο της ζωής. Η Μαρίκα ήθελε και ήξερε να ζει τη ζωή της απόλυτα και αντισυμβατικά. Ενώ ανήκε στο κατεστημένο, ήξερε να πηγαίνει κόντρα σ΄ αυτό, όποτε η περίσταση και τα πιστεύω της το απαιτούσαν.

Στην αρχή της παράστασης βρίσκουμε τη Μαρίκα το 1937, την εποχή που εγκαινιάζει το σημερινό θέατρο Ρεξ. Ύστερα γνωρίζουμε την τρομερή προσωπικότητα της «δασκάλας» , όταν το 1941 ιδρύει τη θεατρική της σχολή, μέσα στην καρδιά της Κατοχής για να φτάσουμε ως

την αργή αλλά σταθερή πορεία της, προς το τέλος του έργου της, το 1954, τότε που φεύγει πια κι από τη ζωή.

Συντελεστές:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά: Άννα Ζούλια

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

Πρωταγωνιστούν:

Νένα Μεντή

Τζένη Σκαρλάτου

Νεφέλη Κουρή

Γιώργος Δεπάστας

Μάκης Πατέλης

Μαριάννα Τουντασάκη

Γιάννης Σίντος

Γιώργος Λόξας

Ναταλία Αθανασιάδη

Παραγωγή: Χώρα ΑΕΒΕ Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Χώρος: Θέατρο ΧΩΡΑ

Αμοργού 20, Κυψέλη

***Το Θέατρο Χώρα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και οι κανονισμοί λειτουργίας του συμμορφώνονται με την τρέχουσα νομοθεσία. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

ΔΙΕΣΗ 101,3 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ΄ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΑΤ...

ΘΕΑΤΡΟ
Του Λάνφορντ Γουίλσον Σκηνοθεσία Νάντια Κοντο...

Burn this

ΘΕΑΤΡΟ

Καρδιά του Σκύλου

ΘΕΑΤΡΟ
ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

Happy Ντεθ Day Μια «μεταφυσική» κωμ...

ΘΕΑΤΡΟ