LISTEN LIVE
xwris-titlo-15
xwris-titlo-15
Πέμπτη 24 Μαρτίου
ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΣΗ | ΤΟ ΣΩΣΕ

 

 

ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...


 

Η κωμωδία «Το Σώσε», του Michael Frayn, σε μία Βραδιά για τους ακροατές του Δίεση 101,3, στο θέατρο Παλλάς. Την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 21:00.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί, για πρώτη φορά, καθαρόαιμη κωμωδία, αμέσως μετά την επιτυχία της παράστασης «Το Τρίτο Στεφάνι», στο θέατρο Παλλάς. Αυτή τη φορά, βάζει τη σφραγίδα του σ’ αυτήν την ξέφρενη κωμωδία οδηγώντας έναν all-star θίασο, ενώ ανεβαίνει και ο ίδιος επί σκηνής.

Μαζί του, στο οργανωμένο χάος αυτής της αριστοτεχνικά γραμμένης κωμικής φάρσας, πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Ψυχογυιός, η Δάφνη Δαυίδ και ο Γιώργος Ζυγούρης.

Το πρωτότυπο έργο «Noises Off», έκανε πρεμιέρα το 1982, στο Λονδίνο. Η σπαρταριστή κωμωδία, γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο πολυβραβευμένος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας Μάικλ Φρέιν (βραβεία Ολιβιέ 1976 & 1982, βραβείο Τόνυ 2000, βραβείο EMMY 1990 κ.α.), εμπνεύστηκε το «Noises Off» το 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα γραμμένη για μία κωμικό. Αργότερα, είπε: “ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουΐντα, παρά από την πλατεία του θεάτρου, και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μία θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή".

«Το Σώσε», έχει παρουσιαστεί, στο παρελθόν, και στην Ελλάδα. Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς, στο θέατρο «Μινώα» το 1983, ενώ το 1995 ανέβηκε από τον Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο «Αθήναιον».


 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνικά: Πάρις Μέξης

Μουσική: Μίνως Μάτσας

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Κίνηση: Κική Μπάκα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου

Βοηθοί σκηνογράφου:

Αλέγια Παπαγεωργίου, Εύη Ανδριανού

Βοηθός ενδυματολόγου: Κατερίνα Αριανούτσου

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Graphic design: Indigo Creative

Social Media: ad4art - Κάλλη Μαυρογένη


 

Πρωταγωνιστούν:

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Ψυχογυιός, Δάφνη Δαυίδ και Γιώργος Ζυγούρης


 

ΔΙΕΣΗ 101,3 ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ Τ’ ΑΥΤΙΣΟΥ ΕΔΩ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΕΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΑΤ...

ΘΕΑΤΡΟ
Του Λάνφορντ Γουίλσον Σκηνοθεσία Νάντια Κοντο...

Burn this

ΘΕΑΤΡΟ

Καρδιά του Σκύλου

ΘΕΑΤΡΟ
ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

Happy Ντεθ Day Μια «μεταφυσική» κωμ...

ΘΕΑΤΡΟ