LISTEN LIVE
Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου | 8:30 μ.μ. Συμπαραγωγή | Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Beethoven: Missa Solemnis

Τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης πλημμυρίζει από τις υποβλητικές συνθέσεις της «Missa solemnis» [«Επίσημης λειτουργίας»] του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], της  μεγαλοπρεπέστερης δημιουργίας του, η οποία σφράγισε ανεξίτηλα την παγκόσμια ιστορία της μουσικής. Ενός έργου-ορόσημου της εκκλησιαστικής εργογραφίας που δοξάζει τον Θεό υμνώντας ταυτόχρονα και τον Άνθρωπο.

Tο αριστούργημα της ώριμης περιόδου του Ludwig van Beethoven, τη Missa Solemnis σε ρε μείζονα, έργο 123, παρουσιάζει στη φετινή πασχαλινή της συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών–Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου. Η μεγαλειώδης σύνθεση του σπουδαίου μουσουργού, η οποία θεωρείται από πολλούς ως το ύψιστο συμφωνικό έργο όλων των εποχών, διαπνέεται από ανυπόκριτη πίστη στον Θεό αλλά και στον άνθρωπο καθώς και από βαθιά ουμανιστικά ιδεώδη.

 

Τα φωνητικά μέρη ερμηνεύουν οι λυρικοί τραγουδιστές: Karen Leiber [Κάρεν Λάιμπερ] (υψίφωνος), Ingebor Danz [Ίνγκεμπορ Νταντς] (μεσόφωνος), Jenish Ysmanov [Zενίς Υσμάνοφ] (τενόρος) και Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος). Στο πόντιουμ, ο γερμανός αρχιμουσικός Christoph Poppen [Κρίστοφ Πόππεν]. Λαμβάνουν επίσης μέρος οι Χορωδίες της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων.

 

Πριν την έναρξη της συναυλίας έχει προγραμματιστεί (19:30) δωρεάν εισαγωγική ομιλία από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ για τους κατόχους εισιτηρίων.

 

https://www.megaron.gr/event/beethoven-missa-solemnis/

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ0
Δείτε περισσότερα

RELEASE ATHENS 2024 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚ...

ΜΟΥΣΙΚΗ

NOVEL 729 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ ''ΒΙΩΜΑ...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Παιδί Τραύμα | Sophie Lies | opening: Turbofl...

ΑΝΑΤΕΛΛΩ | Ο Γιάννης Αγγελάκας προτ...

ΜΟΥΣΙΚΗ
Αλέξανδρος Κτιστάκης - Γιάννης Λίταινας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ | Μάρθα Φρ...

ΜΟΥΣΙΚΗ